Maia Sandu, criticată pentru că o victimizează pe Ala Nemerenco

Diploma falsă a Alei Nemerenco face ca aceasta să fie incompatibilă cu purtarea unei funcții înalte în stat și prin urmare trebuie să-și prezinte demisia. Astfel constituționalistul, Vitali...

Diploma falsă a Alei Nemerenco face ca aceasta să fie incompatibilă cu purtarea unei funcții înalte în stat și prin urmare trebuie să-și prezinte demisia. Astfel constituționalistul, Vitali Catană, a comentat cazul consilierului prezidențial pe Sănătate, care a obținut diploma de master în mod ilegal.

Analistul politic mai spune că ar fi corect ca toți politicienii să fie măsurați cu aceleași rigori, făcând trimitere la cazul cu diploma falsificată a fostului premier Chiril Gaburici.

„Deși Ala Nemerenco și-a recunoscut diploma falsă, consider că nu este suficient. Cred că constatarea unui asemenea fapt pune problema de integritate și, prin urmare, trebuie să-și prezinte demisia. Vă amintiți de cazul Gaburici? Și dacă el a fost forțat să demisioneze și s-a făcut un scandal public, cred că și în cazul Alei Nemerenco trebuie aplicate aceleași criterii”, s-a expus expertul pentru Politics.MD.

Totodată, Catană a criticat faptul că pentru președinta Maia Sandu consiliera nu este decât o victimă.

„Maia Sandu în loc să aibă o atitudine corectă, dânsa i-a atacat pe cei care au făcut dezvăluirea. Mai mult, pentru președintă această doamnă este doar o victimă a ”oamenilor răi”. De ce sunt acești oameni răi? Pentru că și-au permis să scoată în vileag faptul că individa a făcut uz de o diplomă falsă?”, a concluzionat politologul. 

In this article