Maia Sandu ar trebui să înțeleagă că este șef de stat, dar nu lider PAS, spune Corneliu Furculiță

Maia Sandu încă nu și-a preluat funcția de președinte al țării și continuă să fie mai departe liderul PAS. De această părere este liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu...

Maia Sandu încă nu și-a preluat funcția de președinte al țării și continuă să fie mai departe liderul PAS. De această părere este liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță. Deputatul a declarat, la postul de televiziune Accent TV, că toate manevrele efectuate de Sandu în actuala criză politică urmăresc un singur scop: să avantajeze PAS în alegerile parlamentare anticipate.

”Se creează impresia că Maia Sandu încă nu și-a preluat funcția de președinte al țării și continuă să fie mai departe liderul PAS, deoarece ea acționează așa cum îi este acum convenabil acestui partid. Dar, pentru PAS acum este convenabil să  declanșeze cât mai repede anticipatele, fără a numi un Guvern, pentru ca să evite responsabilitatea pentru guvernare în situația dificilă pandemică. Așa cum au procedat în 2019 și acum acționează în funcție de interesele politice ale PAS, crezând că la anticipate vor lua mai multe voturi, inclusiv de la colegii lor de dreapta”, a declarat președintele fracțiunii parlamentare PSRM.

Deputatul a susține că președintele țării  trebuie să acționeze, așa cum prevede Constituția, în interesele țării, dar nu a partidului, indiferent de conjunctura politică.

Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat, astăzi, că sunt trei scenarii care pot evolua în criza politică din țară. Primul – președintele țării în continuare încalcă Constituția și nu înaintează niciun candidat la funcția de premier; al doilea – șeful statului înaintează un candidat care va fi votat de Parlament și al treilea – președintele țării înaintează un candidat care nu va fi susținut de deputați și astfel vor fi declanșate alegerile parlamentare anticipate. În cadrul emisiunii live de vineri, Dodon nu a exclus faptul că deputații socialiști vor vota pentru un candidat desemnat la funcția de premier.

In this article