Maia Sandu a semnat decretul de acordare a cetățeniei membrilor trupei Bi-2

Președinta Maia Sandu a semnat decretul de acordare a cetățeniei Republicii Moldova câtorva membri ai trupei Bi-2 și familiilor lor. „Țara noastră este deschisă și primitoare pentru oamenii...

Președinta Maia Sandu a semnat decretul de acordare a cetățeniei Republicii Moldova câtorva membri ai trupei Bi-2 și familiilor lor.

„Țara noastră este deschisă și primitoare pentru oamenii care aleg pacea, care promovează prietenia și respectul dintre popoare”, a scris Adrian Băluțel pe rețelele sociale.

Membrii trupei Bi-2 au început să fie asupriți în Rusia după ce s-au pronunțat împotriva războiului din Ucraina.

„Republica Moldova protejează demnitatea umană, libertatea de exprimare și solidaritatea cu cei care se află în pericol”, conchide Băluțel.

Amintim că șeful Cabinetului președintelui Republicii Moldova, Adrian Băluțel, a anunțat că mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor vor să dobândească cetățenia Republicii Moldova.

El a mai spus că dosarele lor de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului, Maia Sandu, și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”.

Cu precizări în acest sens a venit la scurt timp și managerul trupei.

In this article