Maia Sandu a nedreptățit 90% din populația țării, prin refuzul său de a promulga legea care compensa consumul de electricitate, spune un activist civic

Președintele Maia Sandu a nedreptățit 90 la sută din populația țării, prin refuzul său de a promulga legea care compensa consumul de electricitate pentru două luni pentru toți...

Președintele Maia Sandu a nedreptățit 90 la sută din populația țării, prin refuzul său de a promulga legea care compensa consumul de electricitate pentru două luni pentru toți consumatorii casnici. Părerea a fost expusă de activistul civic, Vitalie Sprânceană.

Potrivit acestuia, Sandu a demonstrat că face dreptate selectivă și punitivă. Prin acest refuz, susține Sprânceană, președintele ”oamenilor buni” i-a pedepsit pe oamenii săraci, care din cei 418 lei ce urau să fie compensați puteau să-și cumpere medicamentele necesare.

”Iar președinta, se știe, este o mare luptătoare pentru ”dreptate”. Mă rog, pentru un fel de dreptate. Un fel de dreptate selectivă în care … e de bine să reduci cota TVA pentru HoReCa în timpul stării de urgență, de parcă HoReCa e unicul sector economic afectat de starea de urgență. Un fel de dreptate punitivă, una care … lovește în cei săraci, pentru care cele câteva sute de lei economisiți ar fi însemnat ceva hrană mai bună, poate niște haine în plus, poate niște medicamente pe care nu și le pot permite. Dar nu, în numele unui moment pedagogic pentru deputați și miniștri, președinta a decis că…trebuie pedepsiți toți ceilalți 80-90 % din cetățeni”, scrie Sprânceană pe pagina sa de socializare.

În opinia acestuia, această compensație ar fi fost unica măsură socială reală adoptată de statul moldovenesc în timpul pandemiei, când oamenii au fost lăsați să se descurce cum pot.

In this article