Maia Sandu a mințit cetățenii când a spus că a propus Parlamentului majorarea pensiei minime până la 2000 de lei

Maia Sandu a mințit cetățenii când a spus că a propus Parlamentului majorarea pensiei minime până la 2000 de lei, iar dovadă sunt registrele cu toate proiectele de...

Maia Sandu a mințit cetățenii când a spus că a propus Parlamentului majorarea pensiei minime până la 2000 de lei, iar dovadă sunt registrele cu toate proiectele de lege înregistrate în Legislativ. Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a declarat că a răsfoit toate inițiativele trimise de președintele țării în Parlament și nu a găsit un asemenea proiect de lege.

Deputatul a menționat, la NTV Moldova, că Maia Sandu a avut destul timp la dispoziție să-și onoreze angajamentul dat cetățenilor. Procedura legislativa pentru un asemenea act dura nu mai mult de o lună, iar Sandu este în funcție deja de mai bine de jumătate de an. 

Potrivit lui Furculiță, dacă exista un asemenea proiect de lege, PSRM avea să insiste ca să fie inclus pe ordinea de zi a ședințelor plenare și votat în ambele lecturi.

”Întrebare: ce i-a încurcat? A fost o minciună? Ce nu i-a permis președintelui să înainteze un asemenea proiect în care să fie indicat mecanismul de majorare până la 2000 de lei? A fost o promisiune și trebuiau să urmeze acțiuni. PSRM ar fi votat această lege și președintele avea să promulge acest document. Conform Regulamentului, este nevoie de maxim o lună. Din momentul alegerii președintelui și până în prezent au trecut șapte luni și ceva. Trebuia să-și onoreze promisiunile”, a declarat deputatul.

In this article