Maia Bănărescu lansează fake-news și evită în continuare să condamne acțiunile PAS (doc)

După ce redacția noastră a publicat articolul ”Maia Bănărescu, Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, evită să comenteze implicarea copiilor în campania electorală a PAS”, oficiul Avocatului Poporului...

După ce redacția noastră a publicat articolul ”Maia Bănărescu, Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului, evită să comenteze implicarea copiilor în campania electorală a PAS”, oficiul Avocatului Poporului a emis un comunicat de presă, în care indică faptul, precum că nu a primit vreo solicitare despre implicarea minorilor în campania electorală a PAS, ceea ce nu este adevărat.

”De asemenea, Maia Bănărescu notează că în Oficiul Avocatului Poporului nu a intrat nici un document, la adresele electronice de serviciu ale angajaților sau pe pagina oficială, cea de pe Facebook a Oficiului Avocatului Poporului, nu a venit nici un mesaj de la Today.md sau Telegraph.md, prin care i s-ar aduce la cunoștință despre abuzurile comise de către un concurent electoral privind exploatarea imaginii copiilor în scopuri politice”, scrie instituția în comunicatul de presă.

”Ombudsmanul condamnă faptul că unele instituții media lansează acuzații gratuite de implicare a Avocatului Poporului în politică, încercând în acest mod să știrbească din credibilitatea sa doar pentru că unele opinii ale sale nu sunt agreate de toată lumea. De asemenea, Maia Bănărescu regretă faptul că alte surse media au preluat informațiile cu un conținut dubios, distribuindu-le fără o verificare prealabilă”, mai transmite instituția.

Așadar, deoarece Avocatul Poporului Maia Bănărescu a lansat un fake-news și evită să condamne implicarea minorilor în campania electorală a PAS, redacția noastră publică mesajul expediat pe adresa [email protected] (Mon, May 31, 2021 04:00 PM), prin care demonstrăm că Oficiul Avocatul Poporului a fost sesizat despre problema dată, dar până astăzi nu am primit vreun răspuns.

”Ieri, pe pagina de Facebook a PAS Diaspora, a fost publicată o fotografie (anexată mai jos) despre un evenimente electoral în susținerea campaniei electorale a PAS, iar în aceasta apar și mai mulți copii minori.

În context, cum comentați această imagine promovată de Partidul Acțiune și Solidaritate, cu mesaj electoral, în care sunt prezinți 7 copii cu vârste aproximative de 2-5 ani?”, a fost întrebarea redacției Telegraph.md pentru Avocatul Poporului Maia Bănărescu, expediată prin intermediul dnei Tamara TENTIUC, șef al Direcției Dreptului Copilului, cu mențiunea: ”Spre atenția dnei BĂNĂRESCU MAIA, Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului”.

În context, condamnăm comportamentul Avocatului Poporului pentru Drepturile Copilului Maia Bănărescu și îi solicităm acesteia să nu mai lanseze minciuni despre Telegraph.md. Mai mult, îi cerem în mod repetat să comenteze implicarea minorilor în campania electorală a PAS.

Avocatul Poporului Maia Băn… by Telegraph Moldova

In this article