Mai mulți pungași au fost reținuți de polițiștii din capitală

Angajații Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu polițiștii din cadrul inspectoratelor subordonate, au intensificat...

Angajații Secției combatere infracțiuni în locuri publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu polițiștii din cadrul inspectoratelor subordonate, au intensificat acțiunile de combatere a pungășiilor în transportul public, piețe și locurile aglomerate  de pe teritoriul capitalei.

Astfel, ca urmare a măsurilor întreprinse, polițiștii  au  reținut patru bărbați cu vârstele cuprinse între 39 și 50 de ani, locuitori ai capitalei, fiind suspectați de cel puțin șase cazuri de pungășie.

Suspecții acționau în transportul public și microbuze, unde profitau de neatenția cetățenilor și sustrăgeau din buzunare și genți telefoane mobile și portmonee.

În cadrul acțiunilor procesual penale suspecții și-au recunoscut vina.

Totodată s-a stabilit că aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind judecați pentru infracțiuni analogice.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore și sunt cercetați penal pentru ,, Pungășie ”, faptă care conform legislației penale în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.

In this article