Mai mulți preoți care ar urma să plece în „pelerinaje” la Moscova, surprinși la aeroport

Mai mulți preoți, bănuiți de colaborare cu Kremlinul și Șor, care ar urma să zboare astăzi în „pelerinaje” la Moscova au ajuns la Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia au...

Mai mulți preoți, bănuiți de colaborare cu Kremlinul și Șor, care ar urma să zboare astăzi în „pelerinaje” la Moscova au ajuns la Aeroportul Internațional Chișinău. Aceștia au refuzat să ofere declarații pentru presă.

Știrea se actualizează…

Amintim că ieri, portalul deschide.md scria că zeci de preoți ai Mitropoliei Moldovei s-ar duce în pretinse pelerinaje la Moscova, unde ar fi primiți de reprezentanți de rang înalt ai Patriarhiei Ruse, iar la întoarcere ar primi promisiuni financiare și carduri bancare MIR emise de Promsviazbank, aflată sub sancțiuni internaționale.

Mitropolia Moldovei a confirmat pentru Compania Teleradio-Moldova pelerinajele în Federația Rusă ale mai multor preoți, dar spune că nu cunoaște despre pretinsele scopuri politice pentru care slujitorii implicați ar putea fi remunerați financiar. „Întrebând pe unii preoți care deja au făcut cale întoarsă în acest pelerinaj, au negat această informație ca fiind eronată”, a declarat episcopul de Soroca Ioan Moșneguțu.

Potrivit investigației, 24 de preoți de la Soroca și Florești ar urma să zboare astăzi, 20 august, în Federația Rusă în așa-zisele pelerinaje. Acestea ar fi organizate de mai multe fețe bisericești, inclusiv de episcopul Marchel.

In this article