Mai mulți medici care luptă pe prima linie cu virusul ucigaș COVID-19 vor primi Premiul Național

Mai mulți medici care luptă pe prima linie cu virusul ucigaș COVID-19 vor primi Premiul Național. La Guvern s-a desfășurat ședința Comisiei pentru decernarea Premiului Național. Premierul Ion...

Mai mulți medici care luptă pe prima linie cu virusul ucigaș COVID-19 vor primi Premiul Național. La Guvern s-a desfășurat ședința Comisiei pentru decernarea Premiului Național. Premierul Ion Chicu a propus membrilor Comisiei ca în 2020 să fie acordate premii suplimentare pentru domeniul medical.

Criza pandemică a adus presiuni fără precedent pe sistemul național de sănătate publică. Mai mulți doctori au demonstrat exemple de competență, devotament meseriei și dăruire de sine. În comun cu experții OMS medicii moldoveni au creat un mecanism eficient de identificare și tratare a persoanelor infectate, s-au implicat în gestionarea situației epidemiologice la toate nivelele și au desfășurat campanii publice de informare și educare menite să protejeze oamenii și să prevină răspândirea infecției COVID-19.

Membrii Comisiei au susținut propunerea premierului de a acorda câteva premii suplimentar reprezentanților domeniului medical, în semn de recunoștință și apreciere.

In this article