Mai multe modele de renovare a scuarului Mihai Eminescu vor fi propuse în următoarele zile. Ceban: Prin această modernizare vom aduce un omagiu marelui poet

Săptămâna aceasta va fi propuse mai multe variante de modernizare a scuarului Mihai Eminescu. Despre aceasta a anunțat viceprimarul Inga Ionesii în cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi....

Săptămâna aceasta va fi propuse mai multe variante de modernizare a scuarului Mihai Eminescu. Despre aceasta a anunțat viceprimarul Inga Ionesii în cadrul ședinței primăriei Chișinău de astăzi. Potrivit acesteia, se va alege un concept după care se va moderniza scuarul.

În același timp, miercuri se vor face acțiuni de blocare accesul în scuar.

„De asemenea, vom înainta câteva opțiuni de reamplasare a persoanelor, care comercializează în acel spațiu. Ei trebuie să activeze în cadrul legal, astfel, vor fi repartizate autorizații pentru fiecare în parte”, a punctat Ionesii.

Ion Ceban a venit cu unele precizări, subliniind faptul că prin această renovare, se va aduce un omagiu lui Mihai Eminescu. „Mulți dintre locuitorii capitalei nici nu știu că acolo este bustul lui Eminescu. Haideți să eliberăm zonă, iar prin acest fapt să aducem un omagiu marelui poet Mihai Eminescu, să nu fie împânzit cu diferite lucru care sunt de vânzare”, a spus primarul.

Anterior, o opțiune de reamplasare a fost în spatele Catedralei, pe strada pietonală. Locul unde vor fi acești comercianți se va numi „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare”.

In this article