MAI anunță măsuri după moartea fetiței împușcate la Edineț

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregătește un set de acte normative pentru actualizarea legislației cu privire la achiziția, circulația, păstrarea și folosirea armelor pneumatice. Anunțul a fost făcut de...

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pregătește un set de acte normative pentru actualizarea legislației cu privire la achiziția, circulația, păstrarea și folosirea armelor pneumatice.

Anunțul a fost făcut de ministrul Ana Revenco, după ce un minor a împușcat-o mortal pe verișoara sa dintr-o armă pneumatică, la Edineț.

„Întrucât în ultima perioadă incidentele legate de uzul și deținerea necorespunzătoare a armelor de tip pneumatic sunt tot mai frecvente, MAI pregătește un set de acte normative pentru actualizarea legislației cu privire la achiziția, circulația, păstrarea și folosirea acestui tip de armă. Proiectul este în proces de elaborare prin amendarea legii cu privire la uzul de armă, luând în considerație că ultimele modificări au fost făcute în 2018 și se constată necesitatea unor actualizări în acest domeniu. Amendamentele vor fi înaintate forurilor superioare spre aprobare”, a anunțat ministrul pe Facebook.

Șefa MAI a făcut apel către deținătorii de arme să le păstreze corespunzător, pentru a nu fi cauzate pierderi de vieți.

„Ne adresăm în atenția posesorilor de arme de foc și pneumatice și în special părinților care pun în pericol familia atunci când nu păstrează corespunzător aceste dispozitive, pentru că aflate la îndemâna copiilor, ele pot cauza mutilări și chiar pierderi de vieți omenești.

MAI atrage atenția deținătorilor de arme de oricare tip, că acestea nu pot fi considerate jucării și lăsate la îndemâna copiilor.

Regretăm pierderea fetiței și transmitem condoleanțe familiei”, a adăugat ministrul.

Amintim că, o copilă de șapte ani a murit după ce a fost împușcată din întâmplare de verișorul ei în vârstă de opt ani. Cazul a avut loc în satul Viișoara, raionul Edineț.

In this article