MAEIE investighează informațiile privind decesul unui cetățean moldovean în Israel

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu precizări, după ce în spațiul public au fost distribuite informații precum că un alt cetățean al Republicii Moldova ar...

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu precizări, după ce în spațiul public au fost distribuite informații precum că un alt cetățean al Republicii Moldova ar fi decedat în Israel.

Într-o declarație remisă presei, instituția menționează că la moment se verifică veridicitatea informațiilor.

În ceea ce privește informațiile apărute în spațiul public cu privire la decesul unui cetățean moldovean în Israel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că Ambasada RM la Tel-Aviv se află în proces de verificare a acestor informații cu Ministerul Afacerilor Externe al Statului Israel și Interpol. Până în acest moment, nu avem confirmarea oficială a decesului. În Israel, confirmările sunt făcute de Oficiul Interpol”, precizează MAEIE.

Amintim că la data de 11 octombrie autoritățile au anunțat că un cetățean al Republicii Moldova a murit Israel în urma atacurilor grupării Hamas. Potrivit Ambasadei Moldovei în Israel, conaționalul nostru activa în apropierea zonei de conflict.

sursa

In this article