MAEIE comentează declarațiile lui Zaharova cu privire la limba română

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) vine cu un comentariu în legătură cu recentele declarații făcute de reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu...

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) vine cu un comentariu în legătură cu recentele declarații făcute de reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu privire la limba română, limba vorbită în Republica Moldova.

“Declarațiile reprezentantei oficiale a Ministerului rus de Externe reprezintă o ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova. Este dreptul nostru suveran de a decide cum numim limba pe care o vorbim și nu acceptăm lecții de istorie. Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerințe în treburile interne ale țării noastre”, se regăsește în mesajul MAEIE.

Amintim că Zaharova a declarat că limba română şi limba moldovenească sunt într-adevăr asemănătoare, dar „sunt dialecte diferite”. Totodată, Zaharova afirmă că limba română ar trebui redenumită limba moldovenească, pentru că aceasta din urmă este mai veche decât româna.

In this article