Lupta celor mai puternice brațe de fier ale Europei se dă în aceste zile în municipiul Chișinău

Lupta celor mai puternice brațe de fier ale Europei se dă în aceste zile în municipiul Chișinău. La Centrul ”Moldexpo” a început astăzi cea de-a 32-a ediție a...

Lupta celor mai puternice brațe de fier ale Europei se dă în aceste zile în municipiul Chișinău. La Centrul ”Moldexpo” a început astăzi cea de-a 32-a ediție a Campionatului European de Armwrestling, eveniment cofinanțat și organizat sub egida Primăriei Capitalei.

Timp de o săptămână, în cadrul întrecerii, cunoscută și sub denumire de Skanderbeg, vor participa în jur de 1500 de sportivi din 30 de țări.

La campionat vor participa sportivi din toate categoriile: juniori, cadeți, veterani, seniori. De asemenea, se vor întrece și sportivii paralimpici ai acestui gen de sport, printre ei fiind persoane cu dizabilități locomotorii, nevăzători sau sportivi cu deficiențe de auz. Campionatul lor, la nivel european, este la cea de-a 25-a ediție.

La inaugurare a participat și edilul Capitalei, Ion Ceban, care a venit cu un mesaj de susținere și încurajare pentru atleții cu cei mai tari bicepși.

”Am transmis un mesaj de încurajare și le-am urat succes celor 1500 de sportivi din 30 de țări, care se vor întrece, pe parcursul a șapte zile, în cadrul mai multor etape. Mă bucur că, de la an la an, reușim să avansăm în promovarea talentelor în sport și că municipiul Chișinău este tot mai des gazda unor competiții de talie europeană și mondială. Sunt sigur că pe lângă participarea la competiții, sportivii străini vor reuși să-și găsească timp liber și să ne cunoască mai bine Capitala”, a declarat primarul Ion Ceban, care în cadrul ceremoniei de deschidere a campionatului a fost decorat cu o diplomă din partea Federației Europene și Mondiale de Armwrestling.

Municipalitatea a cofinanțat competiția în proporție de 60%. Campionatul European de Armwrestling face parte din Programul municipal de cofinanțare a proiectelor pentru sport și a altor activități sportive de nivel local și internațional.

Pe parcursul anului trecut, 18 mese de armwrestling au fost instalate de Primăria Chişinău în spaţiile publice din Capitală.

In this article