Lukașenko cere întărirea hotarelor țării

Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko a cerut să se întărească protecția granițelor țării. El a subliniat că militarii ar trebui să observe chiar și cele mai mici manifestări de...

Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko a cerut să se întărească protecția granițelor țării.

El a subliniat că militarii ar trebui să observe chiar și cele mai mici manifestări de agresiune împotriva republicii și să le răspundă corespunzător.

„Astăzi toți trebuie să observăm cea mai mică agresivitate împotriva statului nostru de la granițele țării noastre, pentru a răspunde în mod corespunzător. Dușmanii Belarusului folosesc orice ocazie pentru a încinge situația din republică și vor continua să facă acest lucru.”

Lukașenko insistă pe implimentarea celei mai severe discipline în unitățile militare ale Ministerului Afacerilor Interne și KGB, subliniind că fiecare ar trebui să se ocupe de treaba lui.

Amintim că mai devreme, Lukașenko a amenințat că va veni cu un răspuns rapid și dur la orice agresiune împotriva Belarusului. 

Potrivit acestuia, în cadrul conceptului de securitate națională actualizat, conducerea țării ar trebui să demonstreze transparența politicii și credibilitatea Belarusului ca partener. Totuși, acest lucru nu înseamnă sacrificiu direct.

El a mai spus că Minsk ar putea intra într-un conflict cu Ucraina împreună cu Moscova, dor dacă s-ar manifesta agresiune împotriva Belarusului.

Lukașenko a avertizat că răspunsul va fi brutal și „războiul va căpăta un cu totul alt caracter”.

In this article