Lukașenko amenință Ucraina cu distrugerea totală

Sunt necesare negocieri pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, ori altfel asta va duce la distrugerea completă a țării. Declarații în acest sens au fost făcute de...

Sunt necesare negocieri pentru a pune capăt conflictului din Ucraina, ori altfel asta va duce la distrugerea completă a țării. Declarații în acest sens au fost făcute de președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, la un summit în Erevan.

„Totul este în mâinile Ucrainei. Nu pentru că vreau să împing acest subiect către Zelenski sau Ucraina. Într-adevăr, totul este acum în mâinile Ucrainei”, a spus liderul Belarus, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor dacă la summit s-a discutat posibilitatea încheierii unui tratat de pace cu Ucraina, transmite breakingnews.md, cu referire la Belta.

Președintele a explicat că la summit acest lucru a fost menționat „în treacăt”, deoarece situația din Ucraina nu a fost subiectul principal acolo.

Totodată, șeful statului belarus este convins că, dacă Ucraina nu vrea să mai moară oameni în număr mare, atunci conflictul trebuie oprit.

„Este greu, greu, greu, dar dacă vor, trebuie să-și revină. Trebuie să ne oprim, trebuie să o oprim. Pentru că mai departe va avea loc distrugerea completă a Ucrainei. Asta nu e cum a spus Putin cu mult înainte de operațiune, că asta ar duce la pierderea statului Ucrainei, aceasta va fi distrugerea Ucrainei”, a subliniat președintele.

In this article