Lucrările de infrastructură în capitală continuă în pofida Situației de Urgență instituită în republică

Lucrările de infrastructură în capitală continuă în pofida Situației de Urgență instituită în republică. Potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban, la momentul actual în Chișinău sunt mai...

Lucrările de infrastructură în capitală continuă în pofida Situației de Urgență instituită în republică. Potrivit primarului general al capitalei, Ion Ceban, la momentul actual în Chișinău sunt mai multe obiective în lucru, transmite Breaking News.

„Cei care ne critică, invocă motive politice, noi continuăm să muncim și să facem datoria față de dumneavoastră dragi locuitori”, spune primarul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Iată obiecte în lucru:

– Amenajarea trotuarelor: din str. Alba Iulia, Sadoveanu, bd. Moscovei, Zelinski, Testemițeanu, Miron Costin, Ion Inculeț

– Scuarul Ion Pelivan

– Scuarul Bucuriei

– Parcul „La Izvor”

– Reparația străzilor: Ion Inculeț, Ion Pelivan, Miron Costin, ștr. Ismail intersecție cu Calea Moșilor

– Scuarul din strada Docuceaev

– Aleea de pe bulevardul Mircea cel Bătrân (urmează în curând să pornească lucrările)

„Unii consideră că lucrările de reparație a străzilor, trotuarelor, scuarurilor și ogrăzilor, dar și unele licitații destinate pentru amenajarea orașului ar trebui să fie oprite. Dar voi ați știut că în oraș există în jur de 4.500.000 de borduri și doar 15% au fost schimbate în ultimii 10 ani? Și multe alte lucruri care au fost lăsate pentru „mai pe urmă”” mai spune edilul.

De precizat că Primăria Chișinău în perioada de urgență a alocat mai multe milioane de lei pentru luptă împotriva răspândirii Covid-19.  Municipalitatea a reușit să aloce până acum peste 9 milioane de lei și a identificat alte 40 de milioane care eventual ar putea fi folosite în lupta cu coronavirus.

Edilul capitalei a precizat că spitalele sunt asigurate, iar în prezent acestea pregătesc o nouă listă de necesități, iar grupul de lucru din cadrul primăriei Chișinău va analiza și va repartiza prioritar resursele financiare.

 

 

 

 

In this article