Lucrări de modernizare a L.T. „Gh. Ghimpu” din Colonița

Primăria Chișinău continuă să investească în măsurile de eficientizare energetică a instituțiilor educaționale și sociale, inclusiv cele din suburbii. În context, Primarul General, Ion Ceban, informează că la...

Primăria Chișinău continuă să investească în măsurile de eficientizare energetică a instituțiilor educaționale și sociale, inclusiv cele din suburbii.

În context, Primarul General, Ion Ceban, informează că la L.T. „Gh. Ghimpu” din Colonița se desfășoară lucrările de schimbare a tuturor geamurilor și ușilor exterioare, în cadrul unui proiect finanțat de Primăria Chișinău, cu un buget de 4 milioane de lei.

„Investiția are ca scop reducerea consumului de energie și, respectiv, a cheltuielilor pentru căldură și crearea condițiilor confortabile pentru studii și procesul de predare. Potrivit proiectului, urmează a fi schimbate geamurile și ușile exterioare la toate cele patru blocuri ale clădirii liceului”, spune edilul.

Recent, adaugă Ion Ceban, Primăria Chișinău a investit și în reparația cantinei instituției de învățământ, iar aproape un milion de lei a fost alocat din bugetul municipal pentru procurarea unui microbuz pentru transportarea elevilor din satele megieșe la liceul din Colonița.

În prezent, la L.T. „Gh. Ghimpu” își fac studiile 586 de elevi.

În ultimii ani, municipalitatea a finanțat proiectele de dezvoltare a localității Colonița în valoare de aproape 25 de milioane de lei. Investițiile au fost alocate pentru reparația grădinițelor, drumurilor, inclusiv a străzii principale – Ștefan cel Mare și Sfânt, Centrului de sănătate, Centrului de creație și agrement, pentru proiectele de iluminat stradal și gazificare.

Totodată, locuitorii suburbiei sunt beneficiarii amplului proiect municipal de modernizare a transportului public.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article