Locuitorii Capitalei, chemați să dea dovadă de înțelegere. Ion Ceban: Când sunt reparații pe străzi, mai întâi, ne plângem, după care mulțumim!

Primăria Chișinău își cere repetat scuze în fața locuitorilor Capitalei pentru incomoditățile create în contextul reparației străzilor din oraș, inclusiv a celor din centrul istoric. Edilul Ion Ceban...

Primăria Chișinău își cere repetat scuze în fața locuitorilor Capitalei pentru incomoditățile create în contextul reparației străzilor din oraș, inclusiv a celor din centrul istoric. Edilul Ion Ceban susține că reabilitarea infrastructurii drumurilor este prioritară pentru municipalitate, iar fără un eventual deranj, acest lucru nu poate avea loc.

”Când am reabilitat strada Albișoara oamenii s-au plâns, au fost cinci luni de incomodități, dar iată că avem doi ani de când avem o stradă modernă și pe care se circulă bine. Același lucru l-am avut pe strada Ion Creangă și pe multe alte artere. Același lucru se întâmplă și acum. Reparăm, ne cerem scuze pentru incomoditățile create”, a declarat Ion Ceban.

În contextul reparației capitale a străzilor 31 august 1989, Tighina și Alexandru cel Bun, Ion Ceban susține că depune tot eforturile pentru a încheia lucrările cât mai curând, decât este stipulat în contracte.

”Ne propunem pe o stradă să finalizăm mai devreme decât data prevăzută în contract, asta ar însemna până la finele verii, iar pe celelalte până în octombrie-noiembrie, ca să nu intrăm în iarnă cu lucrări nefinalizate. Sunt foarte multe străzi în reparații. Infrastructura drumurilor este prioritatea numărul unu și încercăm să facem tot posibilul”, a mai adăugat Ion Ceban.

Amintim că reparația capitală a celor trei străzi a început în primăvara 2022. Lucrările se realizează în cadrul Pachetului II al Proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, în valoare totală de peste 240 de milioane de lei, finanțat de BERD, BEI și Fondului Special de Energie Verde al BERD.

In this article