Lista neagră a companiilor implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii. Conexiuni cu Moldova

Consiliul Concurenţei din România a publicat lista neagră a companiilor implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii. Potrivit zf.ro, în total este vorba despre 35 de firme vizate...

Consiliul Concurenţei din România a publicat lista neagră a companiilor implicate în investigaţii privind trucarea unor licitaţii. Potrivit zf.ro, în total este vorba despre 35 de firme vizate în şapte anchete.

O parte importantă din firmele vizate sunt din domeniul energetic, precum Electrica, Energobit, AEM, investigate pentru colaborarea în licitaţii pentru contracte de furnizare în perioada 2008-2015. Alte companii sunt de pe piaţa lucrărilor de construcţii de conducte de gaze, inclusiv Inspet, Condmag sau Armax, acuzate de denaturarea procesului competitiv în achiziţile publice organizate de Transgaz în 2011.

Câteva din aceste companii au efectuat sau continuă să efectueze lucrări la gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău, scrie www.mold-street.com. De exemplu, Inspet SA a realizat în 2013-2014 lucrări de construcție a segmentului Iași-Ungheni, iar Rominsta și CIS Gaz a câștigat în 2019 licitații de sute de milioane de lei pentru lucrări la conducta Ungheni – Chișinău.

In this article