Lista celor 22 de țări din zona roșie valabilă din 1 februarie

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a aprobat astăzi, 29 iauarie, lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel,...

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a aprobat astăzi, 29 iauarie, lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel, din 1 februarie autoritățile anunță 22 de țări pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul țării noastre.

Printre țările din zona roșie sunt: Marea Britanie, Israel, Spania, SUA, Cehia, Olanda, Portugalia etc.

Lista se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare. 

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 50 de cazuri la o sută de mii de populație.

Menționăm că, potrivit deciziei CNESP, persoanele care revin în Republica Moldova din țările aflate în zona verde, dar traversează state clasificate ca fiind în zona roșie, vor completa fișa epidemiologică și vor sta 14 zile în regim de autoizolare.

In this article