Lipsă de interes pentru funcția de procuror general: Concursul rămâne fără alți candidați

Juriştii din Republica Moldova nu par interesaţi de şefia Procuraturii Generale. Deşi acum două săptămâni concursul pentru ocuparea funcţiei a fost prelungit până la sfârşitul lunii decembrie, nimeni...

Juriştii din Republica Moldova nu par interesaţi de şefia Procuraturii Generale. Deşi acum două săptămâni concursul pentru ocuparea funcţiei a fost prelungit până la sfârşitul lunii decembrie, nimeni nu şi-a mai depus dosarul în afară de cei doi candidaţi deja înscrişi, anunţă Consiliul Superior al Procurorilor.

ANGELA MOTUZOC, preşedinte, Consiliul Superior al Procurorilor: „Avem şi opinie separate la acest subiect. Respectiv, în hotărâre vor fi expuse motivele. De ce a fost prelungit nu pot să vă comunic acum cât nu este pregătită până la final această hotărâre. Pot să vă zic că nu a fost depus niciun dosar până la acest moment. Este până pe 29, inclusiv, respectiv, este ultima zi din acest an de lucru. Vor ava posibilitatea să depună.”

Funcţia de procuror general a fost scoasă la concurs pe 23 octombrie, iar termenul limită pentru depunerea dosarelor a fost 22 noiembrie. Până atunci, pentru această funcţie şi-au depus dosarele avocatul Ilie Rotaru şi adjunctul procurorului interimar, Igor Demciucin.

Precizăm că postul a devenit vacant după ce preşedintele Maia Sandu a semnat decretul prin care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat din funcție. Stoianoglo e cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu. El respinge toate acuzaţiile.

sursa

In this article