Liechtenstein ar putea permite plăţile în bitcoin pentru anumite servicii de stat

Liechtenstein intenţionează să permită plăţile în bitcoin pentru anumite servicii de stat, a anunţat în 7 mai premierul Daniel Risch, într-un interviu acordat publicaţiei germane de afaceri Handelsblatt,...

Liechtenstein intenţionează să permită plăţile în bitcoin pentru anumite servicii de stat, a anunţat în 7 mai premierul Daniel Risch, într-un interviu acordat publicaţiei germane de afaceri Handelsblatt, potrivit agerpres.ro.

“Opţiunea de plată cu bitcoin se apropie”, a declarat Risch, fără a preciza intervalul de timp.

Risch, care este şi ministru de Finanţe în Liechtenstein, a informat că ţara intenţionează să accepte depozite în bitcoin şi schimbarea lor imediată în franci elveţieni, moneda naţională din Liechtenstein.

Premierul a explicat că nu există niciun plan pentru riscuri ridicate cu banii statului, dar a adăugat că este deschis în viitor la investirea rezervelor de stat în bitcoin.

Rezervele de stat, care sunt în principal investite pe piaţa de capital, se ridică în prezent la 2,23 miliarde de franci elveţieni (2,51 miliarde de dolari), a informat Handelsblatt, citând declaraţia ministrului de Finanţe.

“Criptomonedele ca bitcoin sunt încă prea riscante, dar această evaluare se poate schimba, desigur”, a declarat Risch.

In this article