Liderul Wagner, Evgheni Prigojin, a murit într-un accident aviatic

Șeful trupelor Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit într-un accident aviatic. Agenția de presă rusă TASS scrie că acesta era printre pasagerii unui avion care s-a prăbușit în...

Șeful trupelor Wagner, Evgheni Prigojin, ar fi murit într-un accident aviatic.

Agenția de presă rusă TASS scrie că acesta era printre pasagerii unui avion care s-a prăbușit în regiunea Tver, Rusia.

Potrivit informațiilor preliminare, la bord se aflau 10 persoane: 3 membri ai echipajului și 7 pasageri.

”Rosaviatsia a inițiat o anchetă în cazul accidentului aviatic Embraer care a avut loc miercuri în regiunea Tver, printre pasageri figurând Evgheni Prigojin.

La fel, a fost lansată o anchetă privind prăbușirea unui avion Embraer care a avut loc în această seară în regiunea Tver”, scrie agenția rusă.

Informația este susținută și de reprezentantul rus la administrației regiunii Zaporojie, Vladimir Rogov, care este șeful mișcării “Suntem cu Rusia”.

“Tocmai am vorbit cu «muzicanți»(n.r. – porecla mercenarilor Wagner) importanți, care confirmă moartea lui Evgheni Prigojin și a lui Dmitri Utkin (n.r. – fost ofiţer al forţelor speciale ruse)”, a spus Rogov.

Avionul se deplasa de la Moscova la Sankt Petersburg. Prăbușirea s-a produs în apropierea satului Kuzhenkino. În prezent, salvatorii desfășoară operațiuni de căutare.

La locul prăbuşirii avionului privat în care s-ar fi putut afla Evgheni Prigojin, liderul grupului de mercenari Wagner, au fost găsite opt cadavre.

Operaţiunile de căutare şi salvare continuă, afirmă serviciile de intervenţie.

Îmbrăcat în uniformă de camuflaj și cu arma în mână, Prigojin a dat exilul din Belarus pe canicula din deșert. Mai mult, se laudă că el și oamenii lui aduc libertate și fericire în Africa și fac Rusia măreață.

In this article