Liderul PSRM a avut o întrevedere de lucru cu asistentul adjunct al Secretarului de stat al SUA

Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu asistentul adjunct al Secretarului de stat al SUA, Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de...

Președintele PSRM, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu asistentul adjunct al Secretarului de stat al SUA, Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat, George P. Kent, aflat în vizită în Republica Moldova.

Igor Dodon a vorbit despre importanța dialogului pragmatic și strategic dintre Republica Moldova și SUA. Liderul socialiștilor și-a exprimat recunoștința partenerilor americani pentru asistența enormă acordată țării noastre.
Dodon a reiterat intenția PSRM de a promova o politică externă, reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova, precum și de a stabili relații reciproc avantajoase cu țările partenere din Vest și din Est.
Președintele PSRM și-a exprimat regretul că anumite forțe externe încearcă să influențeze treburile interne ale țării și să pună Moldova sub control extern. Igor Dodon a amintit despre Convenția de la Viena, care indică inadmisibilitatea imixtiunii reprezentanților diplomatici în treburile interne ale statului acreditar.

In this article