Liderul PACE vine cu noi detalii despre cazul deputatului care ar fi implicat în contrabanda cu țigări

După ce Serviciul Vamal din Republica Moldova a declarat că nu are suficiente informații și probe care ar putea confirma cele spuse de Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE vine...

După ce Serviciul Vamal din Republica Moldova a declarat că nu are suficiente informații și probe care ar putea confirma cele spuse de Gheorghe Cavcaliuc, liderul PACE vine cu noi detalii despre cazul deputatului care ar fi implicat în contrabanda cu țigări.

Ieri, Cavcaliuc anunța pe pagina sa de Facebook că un fost deputat care s-a retras din cursa electorală și un complice al acestuia din Guvern, ar fi implicați în contrabandă cu țigări în proporții deosebit de mari. Potrivit politicianului, un camion condus de un moldovean este reținut la un terminal vamal din Iași.

„Am văzut că Serviciul Vamal din RM a comentat că nu are suficiente informații și probe care ar putea confirma cele spuse de mine. Totodată vreau să ajut și presa ca să găsească cine sunt persoanele din politicul moldovenesc cu musca pe căciulă. Sunt convins că societatea trebuie să cunoască adevărul. Ca un prim indiciu și un ajutor concret, voi mări o parte din poza postată anterior ca să se vadă numărul de înmatriculare al TIR-ului”, a scris Cavcaliuc într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liderul PACE  a adresat și o serie de întrebări Serviciului Vamal al Republicii Moldova și Poliției de Frontieră.

„1). La Serviciul Vamal al Moldovei de câte ori apare în evidențe că a trecut vama acest camion anul acesta? Prin ce post de graniță, ce mărfuri avea trecute pe documente.

2). Aș mai vrea să ni se spună dacă acest TIR a fost supus scanării și dacă toate trecerile au fost perfectate de aceiași echipa de vameș? Dacă da, cine sunt vameșii?

Din informațiile pe care le-am făcut deja publice vorbim de 11 transporturi ale acestui TIR în ultimele luni, dar cred că este nevoie de o confirmare oficială.

3). Către Politia de Frontieră a Moldovei.

Să prezinte informația cine se afla de fiecare dată ca șofer sau pasager a acestei mașini când a traversat frontiera de stat în anul 2021.

4). Persoanele care se aflau la traversarea în acest TIR, au traversat vreodată frontiera de stat fiind în mașină cu persoanele incluse la funcția de deputat în primii 20, din partea unui partid care ACUM se prezintă ca sfânt. Mă refer inclusiv la cei care au fost scoși recent de pe listele acestui partid.

5). Presa interesată din Republica Moldova se poate adresa la Vama din România și afla dacă a fost reținut acest TIR. Ce marfă avea pe acte, ce marfă de fapt a fost depistată în camion și care este suma aproximativă a acesteia?”

In this article