Liderul Hamas: Ostaticii civili vor fi eliberați dacă Israelul oprește bombardamentele din Gaza

Ostaticii civili vor fi eliberați dacă Israelul oprește bombardamentele din Gaza, afirmă un înalt lider al organizației teroriste Hamas, citat de Sky News.  Khaled Meshaal nu a vrut să spună...

Ostaticii civili vor fi eliberați dacă Israelul oprește bombardamentele din Gaza, afirmă un înalt lider al organizației teroriste Hamas, citat de Sky News.  Khaled Meshaal nu a vrut să spună dacă teroriștii Hamas va înceta complet negocierile pentru ostatici dacă Israelul va continua invazia terestră a Fâșiei Gaza.

Principalul negociator al teroriștilor Hamas în ceea ce privește soarta celor peste 200 de ostatici deținuți de grup în Gaza spune că toți civilii din rândul acestora vor fi eliberați – dacă sunt îndeplinite condițiile corecte.

Khaled Meshaal este o figură puternică în cadrul organizației teroriste Hamas, venerat ca un martir în viață după ce a supraviețuit unei tentative israeliene de asasinare în urmă cu aproape trei decenii.

În primul său interviu acordat unei televiziuni occidentale de la atacurile din 7 octombrie, el a declarat pentru Sky News că civilii deținuți de Hamas vor fi eliberați dacă Israelul va reduce intensitatea bombardamentelor asupra Gaza.

„Lăsați-i să oprească această agresiune și veți vedea că mediatorii, precum Qatar și Egipt și unele țări arabe și altele, vor găsi o modalitate de a-i elibera și îi vom trimite la casele lor”, a spus el.

El a spus că eliberarea ostaticilor nu poate avea loc cât timp ofensiva aeriană a Israelului rămâne atât de intensă.

Meshaal a repetat afirmațiile potrivit cărora 22 de ostatici au murit în atacuri aeriene israeliene de când au fost luați.

Hamas nu vrea să spună din ce țări provin aceștia, dar spune că mulți dintre cei morți sunt israelieni.

El nu a vrut să spună dacă teroriștii Hamas vor înceta complet negocierile cu ostaticii dacă Israelul va continua cu o invazie terestră în Gaza.

Până în prezent, doar doi ostatici au fost eliberați de Hamas.

Într-unul dintre primele indicii că Hamas ”a exagerat” pe 7 octombrie, el a susținut că nu a plănuit niciodată să ucidă civili.

El a spus despre moartea civililor: „Dacă au existat omoruri, acestea nu au fost cu siguranță intenționate. Categoric”.

Și a negat afirmațiile Israelului potrivit cărora Hamas ar fi adoptat noi tactici mai brutale.

Israelul spune că luptătorii au vizat și au ucis în mod deliberat mulți civili în kibbutze și la festivalul de muzică de lângă Gaza, unde 250 de tineri neînarmați ar fi fost uciși. Există numeroase dovezi video care arată cum civili neînarmați au fost uciși cu sânge rece din acea zi.

sursa

In this article