Liderul chinez aterizează la Moscova

Liderul chinez aterizează la Moscova. Conform surselor presei ruse, sunt două avioane – unul care a aterizat deja și a adus delegația lui Xi Jinping, iar celălalt, cu...

Liderul chinez aterizează la Moscova. Conform surselor presei ruse, sunt două avioane – unul care a aterizat deja și a adus delegația lui Xi Jinping, iar celălalt, cu oficialul de la Beijing, va ajunge la sol din clipă în clipă.

Jurnaliștii de la Moscova se îmbulzesc la Aeroportul Vnukovo, pentru a surprinde primele imagini cu Xi în capitala rusă. Între timp, pe șoseaua din apropierea aeroportului staționează cel puțin 50 de mașini, iar altele continuă să vină.

Întrevederile oficiale sunt programate pentru marți, ora 15:00, conform fusului orar al Moscovei, relatează RIA. TASS informează despre ora 15:30, fără a preciza ziua, în timp ce unele surse susțin că discuții neoficiale ar putea avea loc și înainte de a începe convorbirile protocolare.

Putin urmează să îi explice lui Xi poziția Kremlinului privind situația din Ucraina. De asemenea, pe agendă se numără și discuții pe marginea planului de pace elaborat de China.

In this article