Ilan Șor: „Sandu nu are dreptul să candideze la funcția de președinte”

Liderul Blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a declarat că actualul președinte al Moldovei, Maia Sandu, a încălcat grav legea. „Ea a încălcat Constituția noastră. Ca președinte în funcție...

Liderul Blocului politic „Victorie”, Ilan Șor, a declarat că actualul președinte al Moldovei, Maia Sandu, a încălcat grav legea.

„Ea a încălcat Constituția noastră. Ca președinte în funcție și candidat la alegeri, ea este obligată să fie apolitică. Cu toate acestea, ea candidează în numele unui partid politic. Aceasta este o încălcare a legislației, care interzice șefului statului să fie politic dependent”, a subliniat Șor.

Politicianul a adăugat că zeci de milioane de lei din bugetul de stat sunt alocate pentru finanțarea PAS, iar campania electorală a Maiei Sandu este desfășurată pe banii poporului, deși oamenii s-au săturat deja de puterea PAS.

Șor a indicat motivele pentru care Sandu nu are dreptul să candideze la funcția de președinte: utilizarea ilegală a resurselor administrative și bugetare, precum și desemnarea ilegală a Maiei Sandu ca și candidat din partea unui partid politic.

„CEC-ul trebuie să acorde atenție acestui aspect. Mai ales că mai multor candidați li s-a refuzat înregistrarea tocmai din cauza apartenenței lor la partide. Ne așteptăm ca și în cazul Maiei Sandu să fie luate decizii adecvate”, a menționat Șor.

Liderul opoziției a mai spus că echipa sa va solicita anularea înregistrării grupului de inițiativă pentru susținerea candidaturii Maiei Sandu la funcția de președinte al Moldovei, trimițând o cerere oficială către CEC în cel mai scurt timp.

In this article