Liderul Antimafie: Maia Sandu a făcut presiuni enorme asupra Curții Constituționale

Maia Sandu a făcut presiuni enorme asupra Curții Constituționale (CC), pentru ca judecătorii să ia o decizie care îi convine. Mai grav este însă, că președintele l-a implicat...

Maia Sandu a făcut presiuni enorme asupra Curții Constituționale (CC), pentru ca judecătorii să ia o decizie care îi convine. Mai grav este însă, că președintele l-a implicat în acest joc și pe ambasadorul UE Peter Michalko. Opinia a fost expusă de către liderul mișcării “Antimafie”, Sergiu Mocanu.

”CC avea o chestiune foarte ușoară de rezolvat – de declarat decretul președintelui neconstituțional. Această misiune a CC a devenit una extrem de complicată, dacă judecăm după presiunile politice care s-au făcut asupra CC. Nu înțeleg, cum a putut să fie construită o întreagă mânărie a societății civile, numiți juriști, televiziuni, care au exercitat o presiune permanentă și crescândă asuprea Curții Constituționale. Aventură, în care s-a antrenat și ambasadorul Uniunii Europene! Maia Sandu, din punct de vedere politic și intelectual, este o bicisnică”, a declarat Sergiu Mocanu.

Mocanu acuză și unii jurnaliști, dar și analiști politici, care o susțin pe Maia Sandu.

“Emoția ridicată până la paroxism a Maiei Sandu nu are explicații politice, sociale… Mai degrabă, ea pare a fi un personaj public preparat ca o pârjoală pe tigaie. Exact asta a făcut Cominternul din Societatea civilă – boțanii, natașele…”, a declarat Mocanu.

In this article