LIDERII LA NEVOIE SE CUNOSC! Dodon convoacă CSS pentru a discuta despre coronavirus, iar Maia Sandu vrea dezbateri electorale

În timp ce țara este zguduită de problema coronavirusului, liderul PAS Maia Sandu se lansează în declarații politice și cheamă președintele la dezbateri electorale. Sandu, a prezentat astăzi...

În timp ce țara este zguduită de problema coronavirusului, liderul PAS Maia Sandu se lansează în declarații politice și cheamă președintele la dezbateri electorale. Sandu, a prezentat astăzi raportul alternativ al celor 100 de zile de la învestirea Guvernului Chicu prin care a criticat activitatea executivului, iar într-un final a spus că „Dacă președintele Dodon nu este de acord cu această evaluare și nu este un laș, îl invit la o dezbatere televizată”.

Președintele Igor Dodon a aflat despre această invitație în momentul în care inspecta spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Șeful statului a mers să verifice cât este de pregătită instituția să facă față în cazul în care coronavirusul va ajunge în Republica Moldova. Înainte de asta, președintele a mers și la Aeroport, pentru a afla cum sunt verificați pasagerii, care vin în țara noastră din statele afectate de coronavirus.

„Doamna Maia Sandu a intrat prea repede în campania prezidențială. Când vor fi prezidențialele, atunci se vor face dezbateri cu cei care vor candidat.”, a răspuns președintele.

Ulterior, șeful statului a declarat printr-un comunicat de presă că va convoca Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta subiectul coronavirusului.

Se parte că Maia Sandu cunoaște cum să gestioneze situațiile de criză, doar pe facebook. O demonstrează și experiența ei de prim-ministru. În vara anului 2019, când un bloc de locuit din Otaci s-a prăbușit, iar zeci de familii au rămas în stradă, premierul a fost criticat dur de cetățeni pentru gestionarea proastă a situației. Atunci, Maia Sandu a mers la fața locului abia la o săptămână de la tragedie.

In this article