Liceul Teoretic „Gr. Vieru” din Băcioi beneficiază de lucrări de reparație finanțate de Primăria Chișinău

Primăria Chișinău continuă să investească în proiectele de modernizare a infrastructurii instituțiilor de educație din suburbii. În acest sens, informează Ion Ceban, la Liceul Teoretic „Gr. Vieru” din...

Primăria Chișinău continuă să investească în proiectele de modernizare a infrastructurii instituțiilor de educație din suburbii. În acest sens, informează Ion Ceban, la Liceul Teoretic „Gr. Vieru” din Băcioi urmează să fie efectuate lucrările de reparație a cantinei, holului și cabinetului de fizică.

„Pentru aceste proiecte, municipalitatea a bugetat 2,5 milioane de lei. Necesitățile de finanțare au fost stabilite în cadrul discuțiilor purtate cu administrația publică locală și responsabilii din cadrul liceului”, spune Primarul General.

În 2023, Primăria Chișinău și-a asumat integral costurile pentru montarea unui sistem de încălzire nou în școală, ceea ce permite economisirea a aproape jumătate din cheltuielile suportate anterior pentru consumul de căldură.

Tot la acest liceu, municipalitatea a fost unicul partener în proiectul de pavare a curții și a aleilor, precum și în instalarea felinarelor, băncilor și urnelor de gunoi pe teritoriul instituției.

Primăria Chișinău a finanțat integral și lucrările de reparație capitală a clasei de coregrafie de la acest liceu, sala fiind dotată cu un sistem de iluminat performant și economic, încălzire, iar podeaua a fost renovată conform necesităților dansatorilor.

De asemenea, cu suportul financiar al municipalității, mai multe blocuri sanitare din școală au fost reparate capital. Încăperile sunt încălzite, dotate cu boilere și uscătoare de mâini.

„Este vorba despre o investiție de 4 milioane de lei din bugetul municipal”, subliniază Ion Ceban.

În 2024, Primăria Chișinău a bugetat 10,5 milioane de lei pentru investiții în dezvoltarea infrastructurii din comuna Băcioi. Fondurile sunt alocate pentru reparația străzii Dacia și pentru renovarea infrastructurii de la Liceul Teoretic „Gr. Vieru” din Băcioi, precum și a trotuarului de pe str. Renașterii din satul Brăila.

In this article