Lector universitar, cercetat penal pentru corupere și trafic de influență

Un lector universitar a întrat în vizorul CNA și al procurorilor anticorupție, după ce a fost denunțat de un student care s-a plâns că profesorul i-ar fi cerut...

Un lector universitar a întrat în vizorul CNA și al procurorilor anticorupție, după ce a fost denunțat de un student care s-a plâns că profesorul i-ar fi cerut mită.

Potrivit acestuia, lectorul Catedrei militare a unei universități din capitală i-ar fi cerut 1500 de lei pentru a-i elibera livretul militar, fără ca să frecventeze orele și alți 600 de lei pentru a influența medicii să-i elibereze certificatele corespunzătoare pentru pentru încadrarea la Catedra Militară.

Ambele sume de bani au fost transmise sub controlul ofițerilor Direcției generale teritoriale Nord a CNA, iar pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență si corupere pasivă. Lectorul a fost constatat în flagrant, iar acum este cercetat în stare de libertate.

Ofițerii CNA desfășoară acțiuni de urmărire și de investigare pentru stabilirea întregului cerc de suspecți și potențială implicare a altor funcționari în prezenta cauză.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Procuratura Anticorupție, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.

In this article