La Moscova, pe Dealul Poklonnaia, a avut loc al treilea congres al blocului politic „Victorie”

La Moscova a avut loc cel de-al treilea congres al părtașilor și al membrilor blocului politic „Victorie”. Acesta a fost susținut de deputați, lideri ai organizațiilor regionale ale...

La Moscova a avut loc cel de-al treilea congres al părtașilor și al membrilor blocului politic „Victorie”. Acesta a fost susținut de deputați, lideri ai organizațiilor regionale ale blocului „Victorie” și președinți ai partidelor care fac parte din bloc. Participanții au discutat despre situația politică din Moldova în pragul alegerilor prezidențiale și al referendumului privind integrarea europeană. Ei și-au amintit de eroii de război care au luptat împreună umăr la umăr împotriva dușmanului comun și l-au învins. Participanții au căzut de acord că strămoșii comuni au rezistat nu pentru ca acum Moldova să se transforme din nou într-un „câmp de luptă”.

„În ultimii 4 ani de conducere a Occidentului din exterior, am văzut o Moldovă cum nu am mai văzut până acum. Am obâinut un regim total capturat. Democrația fragilă pe care încercam să o păstrăm din răsputeri a fost ucisă. Absolut toate garanțiile sociale care au fost oferite populației au fost distruse. Satele au fost golite și oamenii au plecat”, a declarat liderul blocului „Victorie” Ilan Șor.

De aceeași părere este și Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. Potrivit ei, Moldova trece prin cea mai dificilă perioadă din cei 30 de ani de independență.

„Străinilor cu pașapoarte ale țării vecine care sunt la conducere nu le pasă deloc de dezvoltarea economiei noastre: de atragerea investițiilor, deschiderea locurilor de muncă. Dimpotrivă, ei sufocă economia, îi obligă pe antreprenori să plătească bani în trezoreria partidului PAS sub pretextul donațiilor. Aceasta este adevărata escrocherie. Doar că într-un ambalaj nou”, a declarat Guțul.

După cum a adăugat Șor, Moldova se află în pragul unei catastrofe totale și al dispariției.

„Cred că singurul viitor pentru Moldova este să fie parte a unui spațiu economic, social, de politică externă și ideologic comun împreună cu țările post-sovietice. Doar împreună putem ieși din situația dificilă în care se află țara noastră. Doar împreună putem reînvia ceea ce a fost ucis. Doar împreună putem intra pe calea prosperității, succesului și bunăstării poporului nostru”, a declarat Șor.

Deputatul parlamentului Marina Tauber nu a putut participa personal la reuniune din cauza interdicției de a părăsi țara. În mesajul său video, ea a declarat: acum țara se află în pragul unei alegeri care va determina viitorul Moldovei.

„Ne pronunțăm prin front comun în favoarea unei Moldove suverane, cu statut de neutralitate. Suntem pentru o țară care își onorează tradițiile. Ne pronunțăm pentru prietenia cu Rusia, pentru apropierea de UEE. Avem o persoană care va fi capabilă să pună în practică programul nostru de salvare a Moldovei”, a declarat Marina Tauber.

Această persoană a devenit Vasile Bolea, candidatul la funcția de președinte al Moldovei din partea blocului „Victorie”. El de asemenea a ținut un discurs la congresul de la Moscova.

„Am fost sportiv profesionist în trecut, jucând pentru echipe din țări diferite. În orice echipă, există întotdeauna o persoană responsabilă pentru succes sau eșec, pentru victorie sau înfrângere. Mă refer la antrenor. Succesul începe cu personalitatea, cu responsabilitatea acestei persoane, cu disponibilitatea sa de a conduce, de a inspira, de a stabili obiective, dar și de a nu se ascunde în spatele altora în caz de eșec.

Prin urmare, țara ar trebui să aibă un om care știe cum să ajungă la obiectiv. Un om care nu mestecă muci democratici, ci este personal responsabil pentru cuvintele și faptele sale. Iar eu sunt gata să devin acest om – pentru întreaga țară. Un om care ne va conduce spre Victorie!”, – a declarat Bolea.

El a remarcat că vectorul european nu va contribui nici la stimularea industriei moldovenești, nici la asigurarea bunurilor cu cerere. Dimpotrivă, piața se va deschide pentru companiile occidentale, cu care întreprinderile moldovenești nu vor putea concura.

„Poporul nostru ar trebui să trăiască în demnitate, fără să numere bănuții. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să revenim la prețurile accesibile pentru electricitate și combustibil. Trebuie să resuscităm lanțurile comerciale dintre Moldova și Uniunea Economică Eurasiatică (UEE). Trebuie să avem grijă de pacea țării noastre, pentru a fi siguri că mâine Europa nu va începe un război cu Rusia cu mâinile noastre. În cele din urmă, trebuie să ne recuperăm istoria noastră comună și Victoria noastră comună. Și pentru toate acestea, trebuie să restabilim relațiile cu Moscova”, a spus Bolea.

Participanții la congres sunt unanimi în opinia că cea mai bună cale pentru Moldova este cooperarea cu Rusia frățească și cu țările UEE. Această abordare stă la baza programului de dezvoltare propus de Vasile Bolea.

„Moldova se confruntă astăzi cu o alegere foarte importantă. Fie Moldova va fi păstrată ca un stat separat, suveran, fie va deveni parte a României, parte a Europei. Acesta este lucrul pentru care actualele autorități moldovenești pregătesc populația și spre care încearcă să conducă țara. Dar sunt sigur că fără Rusia și fără lumea rusă nu va exista Moldova. Prin urmare, pentru a vă păstra țara, cultura, libertatea copiilor voștri, amintiți-vă că victoria va fi a noastră”, a declarat vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, Piotr Tolstoi.

Liderul blocului „Victorie”, Ilan Șor, a declarat că 20 octombrie este un moment de răscruce în istoria Moldovei. Potrivit lui, țara se află acum în fața unei alegeri între a aluneca într-o prăpastie sau a rămâne ferm pe picioarele sale.

„Pe 20 octombrie trebuie să venim la referendum și să spunem „nu” mitocăniei, abuzurilor, atacului raider asupra identității noastre, încercărilor de a transforma Moldova într-un câmp de luptă, la fel cum au făcut cu Ucraina. Astăzi este momentul să nu ne mai fie frică, să ne ridicăm din genunchi și să spunem un „da” ferm unei vieți noi, bune, frumoase. Cu tradiții, cu istorie, cu memorie. Cu refacerea economiei noastre și cu întoarcerea oamenilor noștri acasă. Și suntem obligați să facem acest lucru, pentru că orice stat înseamnă, în primul rând, omul de rând”, a rezumat Șor.

 

In this article