La fel în linia întâi: Câte mii de persoane ajută zilnic asistenții sociali din capitală

Direcția generală asistență socială din cadrul primăriei Chișinău lucrează la turații mari. Aceștia lucrează la fel în prima linie pentru a informa, a consulte și a vizita mii...

Direcția generală asistență socială din cadrul primăriei Chișinău lucrează la turații mari. Aceștia lucrează la fel în prima linie pentru a informa, a consulte și a vizita mii de peroane zilnic, transmite Breaking News.

Cei aproximativ de 1000 de angajați zilnic sunt în contact cu toate persoanele de care au grijă.

Astfel, în perioada pandemică:

  1. 51942 beneficiari de asistenţă socială au fost informați și au fost consultați.
  2. 31034 beneficiari cu vârsta de peste 63 de ani au fost informați despre restricţia aflării acestora în afara domiciliului şi în spaţiile publice.
  3. 2491 beneficiari ai Serviciilor sociale sunt monitorizați zilnic.
  4. 12587 vizite realizate, de către lucrătorii sociali, la domiciliul beneficiarilor deserviţi, aflați în situații dificile.
  5. Realizarea unei colaborări active cu agenții economici, ONG-uri, misiunile religioase în scopul acordării suportului necesar persoanelor social-vulnerabile din municipiul Chișinău. Respectiv, și-au adus contribuţia peste 20 agenţi economici, cu ajutorul cărora 1835 pachete cu produse alimentare au fost distribuite la domiciliul beneficiarilor de către asistenţii şi lucrătorii sociali.

Unele donaţii au fost redirecţionate Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil şi instituţiilor medicale din subordine. Iar până la sărbătorile de Paşte, se preconizează acordarea a încă 1500 pachete.

  1. 600 pachete au fost oferite de către Misiunea Socială „Diaconia” împreună cu o rețea de magazine care, de asemenea, au fost repartizate la domiciliul beneficiarilor cu implicarea asistenţilor şi lucrătorilor sociali.
  2. Asistenţii şi lucrătorii sociali au realizat şi distribuirea pachetelor cu produse alimentare la domiciliul beneficiarilor Serviciului de alimentare, acordate în schimbul prânzurilor calde, în total 2429 pachete.
  3. 31 000 de beneficiari cu pensia mai mică de 1400 de lei au primit câte o sută de lei cu ocazia sărbătorilor de Paște. Dar și alte categorii de persoane au primit sume bănești.

Potrivit datelor, în prezent, la evidenţa Direcţiei generale sunt 118366 beneficiari de asistenţă socială, din ei, cu venitul de până la 2000 lei, 81122 persoane.

 

In this article