La Cahul mai scump ca în Chișinău. De astăzi prețul la transportul public cu autobuzul a fost majorat la 5 lei, în timp ce la Chișinău este de doar 3 lei

În timp ce la Chișinău transportul public cu autobuzul costă 3 lei, la Cahul s-a majorat la 5 lei. O decizie în acest a fost luată de către...

În timp ce la Chișinău transportul public cu autobuzul costă 3 lei, la Cahul s-a majorat la 5 lei. O decizie în acest a fost luată de către consiliul Municipal din Cahul, iar de astăzi a fost intrat în vigoare.

 

Proiectul de decizie a fost susținut de 13 consilieri, membrii ai fracțiunilor ACUM, PSRM, consilierii independenți și cei 2 consilieri municipali aleși din partea Partidului Democrat. și intră în vigoare de la 1 noiembrie.

 

De la începutul anului curent, 2021, au fost puse în circulație 41 de autobuze noi ISUZU, din lotul celor 100, achiziționate de municipalitate în anul curent. Acestea au suplinit rutele în Oraș și în suburbii.

 

Alte 8 unități sunt pe drum, iar restul autobuzelor urmează să ajungă la Chișinău până la sfârșitul anului, conform contractului de achiziționare. Tot în anul curent, Primăria municipiului Chișinău a achiziționat și 58 autobuze cu parcurs de model MAN, VOLVO și VDL din Olanda, destinate rutelor din capitală și din suburbii.

 

La ziua de azi au fost livrate 47 unități de transport care circula deja pe majoritatea rutelor din capitală și suburbii. Ultimele 11 autobuze VDL vor fi recepționate până la sfârșitul anului, a notat Ceban.

 

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a achiziționat în anul curent  100 de autobuze noi ISUZU și 58 autobuze rulate de model MAN, VOLVO și VDL, destinate rutelor din capitală și din suburbiile acesteia.

 

De menționat că până la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea în balanța sa 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință.

Acestea urmează a fi înlocuite treptat cu unitățile noi achiziționate. La fel, au fost aduse 62 de troleibuze.

In this article