La 180 de grade: Ce spunea vicepreședinta PD, Ruxanda Glavan, despre „grupul Candu”, care părăsise în februarie partidul condus de Pavel Filip

Deputata Ruxanda Glavan critica în luna februarie curent gestul lui Andrian Candu de a părăsi partidul condus de Pavel Filip. Mai mult, Glavan afirma că Andrian Candu, la...

Deputata Ruxanda Glavan critica în luna februarie curent gestul lui Andrian Candu de a părăsi partidul condus de Pavel Filip. Mai mult, Glavan afirma că Andrian Candu, la fel ca și alți colegi care au plecat din Partidul Democrat (PD), ar fi fost supărați din cauză că nu au fost aleși în funcții de conducere în cadrul partidului, transmite breakingnews.md cu referire la ziarulnational.md.

În comparație cu Andrian Candu, Sergiu Sîrbu sau Vladimir Cebotari, Ruxanda Glavan a fost aleasă în februarie vicepreședintă a PD.

„Sunt onorată să accept funcția de vicepreședintă a PD pe domeniul sănătate și social, primind astăzi mandatul de încredere în cadrul ședinței Consiliului Național Politic. Mă bucur că experiența și expertiza mea în domeniul sănătate și cel social au fost reconfirmate de colegii democrați. Le-am mulțumit și le-am promis că nu voi dezamăgi! Este un mandat care mă obligă la și mai multă implicare și inițiative în domeniile care mi-au fost încredințate. Îmi doresc ca acest mandat să resusciteze spiritul de echipă și în cadrul departamentului de specialitate al partidului”, scria Glavan pe Facebook pe 15 februarie.

Câteva zile mai târziu, Glavan critica gestul „grupului Candu”, format din șase deputați, de a părăsi PD.

Potrivit acesteia, Candu&Co ar fi părăsit PD-ul în februarie din supărare, deoarece Consiliul Național Politic nu i-a ales în funcții de conducere.

„Atunci când colegii au înțeles că ei nu vor ocupa funcții în conducerea partidului, acest lucru a fost un factor care grăbit gestul lor. Am decis că trebuie să menținem un dialog și domnul Diacov Dumitru (n..r – președinte de onoare PD), de față cu mine l-a sunat de vreo 30 de ori pe Andrian Candu, pentru a discuta, însă acesta n-a răspuns”, spunea în februarie Glavan.

Astăzi, vicepreședinta PD, Ruxanda Glavan, a decis să părăsească formațiunea lui Pavel Filip și s-a alăturat grupului parlamentar „Pro-Moldova”.

Astfel, „grupul Candu” numără deja opt deputați – Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici, Grigore Repeșciuc, Gheorghe Brașovschi și Ruxanda Glavan.

In this article