Kremlinul dublează numărul orelor de propagandă în școlile rusești

Numărul orelor dedicate „propagandei ideilor Kremlinului” în școlile rusești se va dubla în acest an, ajungând la 1300, conform unei analize realizate de Agenstvo. Kremlinul a intensificat campania...

Numărul orelor dedicate „propagandei ideilor Kremlinului” în școlile rusești se va dubla în acest an, ajungând la 1300, conform unei analize realizate de Agenstvo. Kremlinul a intensificat campania de dezinformare după începutul războiului din Ucraina, iar analiza publicată a adunat toate orele de predare ce conțin propagandă conform poziției Kremlinului pe diverse subiecte, de la istorie și războiul din Ucraina, la „valorile corecte”.

În conformitate cu datele prezentate, propagandă se regăsește în diverse materii precum „Discuții despre ce contează”, „Bazele securității și apărării Patriei”, „Istoria” și „Fundamentele culturii spirituale și morale a popoarelor din Rusia”. În anul școlar 2024/2025, peste 1300 de ore vor fi dedicate acestei forme de propagandă, dintr-un total de 11.000 de ore de predare.

Materialul realizat de jurnaliștii ruși sugerează că aproximativ 12% din cursurile universitare vor fi utilizate pentru promovarea ideilor Kremlinului. Autoritățile ruse au recomandat școlilor să se concentreze pe lecții despre structura puterii politice din Rusia, „valorile familiilor numeroase” și „ideologiile distructive ale Occidentului”

In this article