Kim Jong-Un i-a dăruit lui Vladimir Putin doi câini din rasa Pungsan

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a dat, miercuri, președintelui rus Vladimir Putin o pereche de câini Pungsan, o rasă locală, a informat joi presa de stat KCNA. Într-o imagine...

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a dat, miercuri, președintelui rus Vladimir Putin o pereche de câini Pungsan, o rasă locală, a informat joi presa de stat KCNA.

Într-o imagine difuzată de televiziunea nord-coreeană de stat se vede cum Vladimir Putin și Kim Jong-un se uită la cei doi câini albi, care sunt legați de un gard acoperit cu trandafiri, transmite breakingnews.md cu referire la libertatea.ro.

În alte imagini, Kim Jong-un poate fi văzut hrănind un cal cu morcovi, în timp ce Vladimir Putin mângâie animalul pe cap. Asta după ce, cei doi șefi de stat au condus, pe rând, o limuzină Aurus, fabricată în Rusia.

Pungsans este o rasă de câini de vânătoare originară dintr-o regiune din nordul Coreei de Nord.

Și fostul președinte sud-coreean Moon Jae-in a primit de la Kim Jong-un în 2018, o pereche de câini din aceeași rasă, numiți „Gomi” și „Songgang”, în timpul dezghețului din relațiile intercoreene.

De-a lungul timpului, Kim Jong-un a fost văzut călărind un armăsar alb pe Muntele Paektu, în timpul unei ninsori, în 2019. Ulterior, într-un videoclip de propagandă din 2022, Kim Jong-un apare din nou pe un cal alb.

Armăsarii călăriți de liderul de la Phenian sunt simbolici pentru Coreea de Nord, care și-a numit efortul economic de redresare de după războiul din Coreea din 1950-1953 după miticul cal înaripat Chollima.

De altfel, cel mai nou propulsor de rachetă din Coreea de Nord a fost botezat Chollima-1. La rândul său, Vladimir Putin își promoveză imaginea de sportiv, fiind fotografiat de mai multe ori la bustul gol, inclusiv când călărea un armăsar purtând ochelari de soare, un lanț de aur și pantaloni militari.

In this article