Kievul a fost din nou atacat de ruși cu drone kamikaze

Rusia a lansat un atac cu drone kamikaze asupra Kievului în primele ore ale zilei de marţi, a anunţat administraţia militară a capitalei ucrainene, potrivit Reuters. „La periferia...

Rusia a lansat un atac cu drone kamikaze asupra Kievului în primele ore ale zilei de marţi, a anunţat administraţia militară a capitalei ucrainene, potrivit Reuters.

„La periferia Kievului, sistemele de apărare aeriană sunt angajate (în respingerea atacului)”, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei, pe canalul de mesagerie Telegram.

„Alerta aeriană a durat 3 ore… Toate țintele aeriene au fost detectate și distruse în apropierea Kievului”, se arată în comunicat citat de The Guardian. „Conform informațiilor din acest moment, nu au existat victime sau distrugeri în capitală”, a transmis Serhiy Popko, șeful administrației militare a orașului.

Rusia a vorbit despre luarea unor măsuri dure de represalii împotriva Ucrainei după ce două drone au avariat luni dimineaţă clădiri din Moscova, inclusiv una aflată în apropierea sediului Ministerului Apărării, în ceea ce a numit un act de teroare neruşinat.

Nimeni nu a fost rănit în atacul, despre care un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că vor fi mai multe, dar o dronă a lovit aproape de clădirea din Moscova unde armata rusă ţine şedinţe de informare despre ceea ce numeşte „operaţiunea sa militară specială”, o lovitură simbolică care a subliniat raza de acţiune a acestor drone.

Drumurile din apropiere au fost închise temporar, ferestrele de la ultimele două etaje ale unei clădiri de birouri lovite de o a doua dronă într-un alt cartier al Moscovei au fost spulberate, iar resturile erau împrăştiate pe jos, a declarat un reporter Reuters care a văzut urmările incidentului. „Dormeam şi am fost trezită de o explozie, totul a început să tremure”, a declarat pentru Reuters Polina, o tânără care locuieşte în apropierea clădirii înalte.

In this article