Kaufland Moldova a donat spitalelor municipale un lot de echipamente individuale de protecție pentru medici, în valoare de peste 860.000 MDL

Rețeaua de supermarketuri, Kaufland Moldova, a donat spitalelor municipale un lot de echipamente individuale de protecție pentru medici, în valoare de peste 860.000 MDL, transmite Breaking News. Lotul...

Rețeaua de supermarketuri, Kaufland Moldova, a donat spitalelor municipale un lot de echipamente individuale de protecție pentru medici, în valoare de peste 860.000 MDL, transmite Breaking News.

Lotul conține 1.350 de echipamente medicale de protecție, 1.900 de măști KN95, 1.350 de ochelari de protecție și 600 de teste (seturi de recoltare pentru exudat nazal și faringian).

Totodată, un alt agent economic a oferit astăzi Direcției generale asistență socială și sănătate, 2000 de echipamente individuale de protecție, tot atâtea măști cu filtru KN 95 și 1400 de ochelari de protecție.

Lotul de echipamente și consumabile va fi repartizat instituțiilor municipale care se află în prima linie de luptă cu COVID-19, dar și Asociațiilor medicale teritoriale din capitală:

1) Spitalul Clinic Municipal pentru copii “V. Ignatenco”;

2) Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase Copii;

3) Maternitatea Municipală nr.2;

4) Spitalul Clinic Municipal nr.1;

5) Spitalul Clinic Municipal “Sf. Arh. Mihail”.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a mulțumit agenților economici care s-au alăturat acțiunilor municipalității în lupta cu epidemia de COVID-19.

,,Mulțumesc tuturor cetățenilor care nu rămân indiferenți și ne ajută în această perioadă complicată pentru toată lumea. Aceste loturi de donații, cât și donațiile precedente, ne sunt de mare ajutor. Noi ca autoritate municipală suntem transparenți și monitorizăm ca echipamentele medicale și consumabilele să ajungă la medicii care au acum mare nevoie de acestea”, a menționat edilul capitalei.

Totidată, edilul capitalei a venit cu un mesaj și către toți conducătorii spitalelor. Acesta i-a îndemnat să nu fie economisiți bani și resurse materiale pe sănătatea medicilor.

,,Noi trebuie să avem grijă de sănătatea medicilor acum, mai mult ca niciodată, pentru ca la rândul lor, aceștia să poată ajuta alți oameni. În sănătate trebuie de investit nu doar pe perioada pandemiei, dar și pe viitor, ceea ce ne propunem să facem”, a conchis Ion Ceban.

In this article