Kadîrov vrea să îi trimită în prima linie pe soldații care refuză să poarte barbă

Liderul cecen Ramzan Kadîrov i-a cerut președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, să îi trimită direct în prima linie pe soldații care nu vor să poarte...

Liderul cecen Ramzan Kadîrov i-a cerut președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, să îi trimită direct în prima linie pe soldații care nu vor să poarte barbă lungă, transmite site-ul rusesc Lenta.

„Dragă Viaceslav Volodin, te rog, nu datorită funcției, ci din pretenie: trimite-i pe gardienii regulamentelor în prima linie. Înțeleg vârsta și toate astea, dar în politică nu ar trebui să existe ‘mai bătrân-mai tânăr’. În politică există doar interesele statului”, a scris el Kadîrov joi pe canalul său de Telegram.

Afirmațiile liderului cecen vin ca răspuns la declarația unui deputat al Dumei de Stat, generalul Viktor Sobolev, care, rugat să comenteze unele speculații apărute recent pe rețelele sociale rusești potrivit cărora militarilor țării le-ar fi interzis să aibă barbă, a confirmat că acest lucru este prevăzut de regulamentele forțelor armate și că ține de o „cerință elementară a disciplinei militare”.

„Se pare că general-locotenentul Viktor Sobolev are mult timp liber la serviciu, deoarece nu are ce face și recitește regulamentele”, a reacționat Kadîrov.

„Nu au fost probleme în rândurile luptătorilor noștri care apărau Patria de neo-naziști, și bam! A apărut! Barba!”, a continuat liderul cecen în mesajul său de pe Telegram.

„Sobolev știe perfect cine poartă barbă și de ce în prima linie. Prin urmare, sunt sigur că aceasta este o provocare clară, care este menită să afecteze moralul soldaților care sunt într-un război sfânt de dragul Celui Atotputernic și care poartă barbă numai pentru Atotputernic, ca profetul nostru iubit”, a adăugat Kadîrov.

Denis Pușilin, liderul așa-zisei republici populare Donețk, a negat în schimb informațiile potrivit cărora luptătorilor le este interzis să poarte barbă, afirmând că aceste zvonuri s-au răspândit pe canalele de Telegram și printre corespondenții militari, dar că nu au nicio bază.

In this article