Kadîrov a interzis muzica „prea rapidă sau prea lentă” în Cecenia

Cecenia a interzis „muzica prea rapidă sau prea lentă”. Republica rusă a decis că toată muzica ar trebui să „corespundă unui tempo de 80 până la 116 bătăi...

Cecenia a interzis „muzica prea rapidă sau prea lentă”. Republica rusă a decis că toată muzica ar trebui să „corespundă unui tempo de 80 până la 116 bătăi pe minut (BPM)”, transmite Sky News.

Ministerul Culturii a făcut anunțul la începutul acestei săptămâni, potrivit Moscow Times. Noul standard al muzicii este relativ lent în comparație cu muzica pop modernă și ar exclude o serie de genuri occidentale.

Liderul republicii, Ramzan Kadîrov, l-a instruit pe ministrul Culturii, Musa Dadayev, să facă muzica cecenă „conformă cu mentalitatea cecenă”. „Împrumutarea culturii muzicale de la alte popoare este inadmisibilă”, a spus Dadaev.

Interdicția a fost anunțată în urma unei întâlniri între ministerul republicii și artiștii locali și regionali. Acestora li s-a dat termen până la 1 iunie să rescrie cântecele care nu îndeplinesc criteriile, în caz contrar nu li se va permite să cânte.

Toată muzica occidentală rave și techno, care tinde să aibă un BPM mai mare, ar fi interzisă în conformitate cu noua regulă. Cecenia a fost un susținător vocal al invaziei Rusiei în Ucraina.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article