Jurnaliștii critică atacul TV8 la adresa jurnalistei Pahomova

Președintele Asociației Jurnaliștilor ruși din Moldova, Iulia Semenova, cere ONG-urilor de media să se autosesizeze, după ce postul de televiziune TV8 a atacat-o pe jurnalista Elena Lewicka-Pahomova. Într-o...

Președintele Asociației Jurnaliștilor ruși din Moldova, Iulia Semenova, cere ONG-urilor de media să se autosesizeze, după ce postul de televiziune TV8 a atacat-o pe jurnalista Elena Lewicka-Pahomova.

Într-o postare pe Facebook, Semenova a scris că ceea ce au făcut Nata Albot și Andrei Bolocan, în cadrul unei emisiuni la TV8, cade sub incidența a cel puțin două articole din Codul Contravențional, și unul Penal.

“M-am distrat că în context a fost pomenită deontologia. Chipurile, Pahomova a încălcat etica jurnalistică, atunci când a scris pe pagina sa de Facebook despre părul vopsit al Domnicăi Manole. Să înțeleg că atunci când Bolocan, public, a luat-o în râs pe Pahomova pentru că are probleme de vedere și poartă ochelari a fost deontologic”, scrie Semenova.  Jurnalista și-a arătat indignarea și pentru faptul că în cadrul emisiunii au fost făcute publice fotografiile, în care apar copiii Elenei Lewicka-Pahomova, care sunt minori. Iulia Semenova s-a adresat și către Natalia Morari, spunând că nu înțelege cum de aceasta a permis ca o astfel de emisiune să apară pe post.

Într-un final, Semenova a scris că dacă Elena Lewicka-Pahomova îi va ataca în judecată pe Albot și Bolocan, ea va veni să o susțină.

In this article