Jurnaliști de la Canal 5 au protestat la Consiliul Audiovizualului

Jurnaliști de la Canal 5 au protestat astăzi, 22 martie, la Consiliul Audiovizualului, după ce le-a fost suspendată licența. Aceștia au cerut explicații de la membrii Consiliului. „Noi...

Jurnaliști de la Canal 5 au protestat astăzi, 22 martie, la Consiliul Audiovizualului, după ce le-a fost suspendată licența. Aceștia au cerut explicații de la membrii Consiliului.

„Noi suntem singurul post de televiziune care îndeplinește toate legile. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să punem întrebări incomode”, a menționat producătoarea de știri de la Canal 5, Tatiana Țurcan, transmite breakingnews.md cu referire la unimedia.info.

„Suntem aici pentru a vă cere ajutorul, atitudine și implicarea. Noi suntem singurul post de televiziune care îndeplinește toate legile, avem propria noastră producție, cele mai mari audiențe, nu am fost sancționați, nu am promovat războiul, nu am făcut nimic să deranjăm.

Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să punem întrebări incomode reprezentanților puterii, iar ultima picătură a fost când luni am pus întrebări președintei Maia Sandu”. a declarat producătoarea de știri de la Canal 5, Tatiana Țurcan.

În replică, președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a declarat:  „Pe rapoartele anuale publicate pe site-ul nostru la rapoartele anuale găsiți lista tuturor sancțiunilor. Anul trecut suma amenzilor este 77 de mii de lei”.

Canal 5 califică decizia de suspendare a televiziunii „o încălcare flagrantă a normelor democratice precum libertatea de exprimare, independența editorială și libertatea de creație, garantate atât de Constituție, cât și de Codul Audiovizualului”. Potrivit reprezentanților TV, politica editorială a postului este „incomodă pentru autorități”.

Activitatea companiei Media Content Distribution, care deține televiziunea Canal 5 și postul de radio Maestro FM, a fost sistată temporar. Decizia a fost adoptată de Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Așa a vrut țâfna”. Astfel a reacționat fostul prim-ministru, Ion Chicu, după ce ieri, 21 martie, activitatea companiei Media Content Distribution, care deține televiziunea Canal 5 și postul de radio Maestro FM, a fost sistată temporar.

Anterior, președinta Maia Sandu s-a arătat deranjată de întrebările unei jurnaliste de la Canal 5, adresate la o conferință de presă și a decis să o întrebe pe reporteră ce buget are instituția de presă pe care o reprezintă. Nemulțumirile au venit după o întrebare despre licitația pe spațiile comerciale de la aeroport.

In this article