Jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina a fost arestată. Cu câteva zile înainte l-a numit pe Putin „ucigaş”

Jurnalista rusă Marina Ovsianikova, care a ajuns cunoscută după ce a apărut în direct la televiziune cu o pancartă criticând ofensiva Moscovei în Ucraina, a fost arestată duminică...

Jurnalista rusă Marina Ovsianikova, care a ajuns cunoscută după ce a apărut în direct la televiziune cu o pancartă criticând ofensiva Moscovei în Ucraina, a fost arestată duminică în Rusia, au anunţat surse din anturaj şi avocatul acesteia, notează Digi24.

Nu a fost făcută nicio declaraţie oficială cu privire la motivele arestării ei, dar aceasta vine la câteva zile după ce Marina Ovsianikova a manifestat lângă Kremlin, purtând o pancartă în semn de protest faţă de intervenţia militară în Ucraina şi Vladimir Putin.

„Marina a fost arestată. Nu există informaţii despre locul în care se află”, se arată într-un mesaj postat pe contul Telegram de anturajul jurnalistei.

Acest mesaj este însoţit de trei fotografii în care apare Marina Ovsianikova, 44 de ani, fiind dusă spre o dubă albă de doi poliţişti după ce se pare că fusese oprită în timp ce mergea cu bicicleta.

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zahvatov, a confirmat agenţiei de presă Ria-Novosti arestarea, spunând că nu ştie unde a fost dusă clienta sa, scrie Agerpres. „Presupun că are legătură într-un fel sau altul cu actul său de protest”, a adăugat el.

Vineri, Marina Ovsianikova a publicat imagini pe Telegram în care apare purtând o pancartă lângă Kremlin în semn de protest față de uciderea copiilor ucraineni, numindu-l pe Putin „ucigaş”.

Acest mesaj este însoţit de trei fotografii în care apare Marina Ovsiannikova, 44 de ani, fiind dusă spre o dubă albă de doi poliţişti după ce se pare că fusese oprită în timp ce mergea cu bicicleta.

 

Avocatul jurnalistei, Dmitri Zakhvatov, a confirmat agenţiei de presă Ria-Novosti arestarea, spunând că nu ştie unde a fost dusă clienta sa, scrie Agerpres. „Presupun că are legătură într-un fel sau altul cu actul său de protest”, a adăugat el.

Vineri, Marina Ovsiannikova a publicat imagini pe Telegram în care apare purtând o pancartă lângă Kremlin în semn de protest față de uciderea copiilor ucraineni, numindu-l pe Putin „ucigaş”.

Pentru asemenea declaraţii jurnalista riscă teoretic urmărirea penală pentru publicarea de „informaţii false” şi „denigrarea” armatei, acuzaţii pasibile de pedepse grele cu închisoarea.

Ovsiannikova a ajuns cunoscută în întreaga lume la mijlocul lunii martie, după ce a apărut la ştirile de seară pe platourile de filmare ale unui canal de televiziune pro-Kremlin, pentru care lucra atunci, purtând o pancartă care critica ofensiva în Ucraina şi „propaganda” mass-media controlate de putere.

In this article