Jurnalist unionist: Citește manifestele lui Lenin, ca să vezi câte similitudini există între ideile sale și mesajele promovate de Maia Sandu

Cea mai mare minciună legată de viitorul scrutin prezidențial este că, în Republica Moldova, avem de ales între stânga și dreapta. Asta pentru că Maia Sandu, candidatul PAS,...

Cea mai mare minciună legată de viitorul scrutin prezidențial este că, în Republica Moldova, avem de ales între stânga și dreapta. Asta pentru că Maia Sandu, candidatul PAS, este un politician eminamente de stânga. De această părere este jurnalistul unionist Nicolae Federiuc. Într-un editorial publicat pe blogul său, Federiuc scrie că Maia Sandu „este un comunist reîncarnat, echipat în straie liberale, pentru a-și acoperi esența marxist-leninistă. Spre deosebire de Dodon, ea reproduce fidel elementele definitorii ale filozofiei marxiste și le adaptează abil la condiția zilei, doar schimbând anumiți termeni și concepte”.

Nicolae Federiuc spune că este suficient să citești manifestele lui Lenin, ca să vezi câte similitudini există între ideile sale și mesajele promovate de PAS și Maia Sandu.

“Înlocuiți doar ”burghezie” cu ”oligarhie”, ”proletari” cu ”globaliști” și ”bolșevici” cu ”progresiști”. Și, da, ”condamnare la moarte” prin ”condamnare la pușcărie” (că, mă rog, așa sunt vremurile). Restul a rămas la fel. Același ateism agresiv, aceeași obsesie pentru o utopică emancipare, aceeași atitudine ostilă față de ideea națională, același dispreț față de istorie, cultură și tradiție, aceeași goană bolnavă după un pretins egalitarism, găunos și discriminatoriu. Apropo, dacă-i comparați pe activiștii Maiei Sandu cu eroii cărților propagandistice sovietice, veți constata că aceștia seamănă leit cu reprezentanții tineretului leninist, doar că-s mai pierduți în spațiu, pentru că n-au încă un Lenin căruia să i se închine”, scrie Federiuc.

In this article