Jurnalist: Oamenii așteaptă responsabilitate și profesionalism din partea MAN

Partidul pe care îl crează Ion Ceban nu are o baghetă magică la dispoziție dar are experiența muncii în comun cu oameni diferiți, iar acest lucru dă speranță...

Partidul pe care îl crează Ion Ceban nu are o baghetă magică la dispoziție dar are experiența muncii în comun cu oameni diferiți, iar acest lucru dă speranță moldovenilor, afirmă într-un editorial jurnalistul Victor Nichituș.

Potrivit acestuia, în societatea moldoveană a crescut nivelul de așteptare al unei minuni politice care să rezolve problemele existente. „Cercetarea sociologică realizată de IMAS Moldova a arătat gradul mare de așteptări al cetățenilor: pentru prima dată în istoria cercetărilor sociologice respondenții au nominalizat, de sine stătător, realizate între Prut și Nistru, o formațiune politică, neînregistrată la Agenția Servicii Publice – pentru Mișcarea Alternativa Națională și-ar da votul 3,1 la sută din respondenți”, arată jurnalistul.

Editorialistul a precizat că nici o formațiune politică nu poate face minuni. „Acest lucru este conștientizat de către cetățeni: 74 la sută din participanții la Barometrul social-politic al lunii noiembrie sunt în așteptarea colaborării dintre partidele parlamentare”, notează Nichituș.

Comentatorul politic mai afirmă că în contextul creșterii nivelului de sărăcie din Republica Moldova și al lipsei de performanță a Cabinetului de Miniștrii condus de Natalia Gavrilița, activitatea administrației municipale Chișinău este văzută cu ochi favorabili de către majoritatea cetățenilor. “Nu este pentru prima dată când sondajele de opinie arată un grad ridicat de încredere pentru primarul Ion Ceban”, scrie acesta.

„Nu știu cine este implicat în acțiunea de construire a Mișcării Alternativa Națională. Observ însă un grad mare de așteptare din partea cetățenilor pentru această formațiune politică, pe care o așteaptă ca pe un salvator. Aceaste așteptări, pline de speranțe, transmit că cetățenii așteaptă de la primarul Chișinăului responsabilitate, atât pentru cei pe care îi acceptă în jurul său, cât și pentru gradul ridicat de profesionalism al acestora”, concluzionează jurnalistul.

In this article