Jurnalist: Candu şi Plahotniuc au nevoie de PAS şi PPDA doar pentru a debarca Guvernul Chicu. Mai departe se descurcă şi singuri

Cooperarea dintre PAS şi PRO Moldova rămâne una fructuoasă, chiar dacă, aparent,  dialogul a mai pierdut din intensitate săptămâna aceasta. În opinia jurnalistei de la postul de televiziune...

Cooperarea dintre PAS şi PRO Moldova rămâne una fructuoasă, chiar dacă, aparent,  dialogul a mai pierdut din intensitate săptămâna aceasta. În opinia jurnalistei de la postul de televiziune Jurnal TV, Nelly Sambriş, Maia Sandu a bătut un pic în retragere, “după ce a văzut reacția societății la disponibilitatea de a face alianță cu “dracu” Plahotniuc”.

“Alaiul coaliției era mai spectaculos săptămâna trecută, săptămâna aceasta la rampă au rămas Candu și Sor. PAS-ul (mă refer la Maia Sandu) a bătut un pic in retragere, și-a mai cizelat un pic discursul, l-a mai rafinat, după ce a văzut reacția societății la disponibilitatea de a face alianță cu “dracu” Plahotniuc. Sa fie clar, nu s-a renunțat, pentru că liderul PAS este o persoana indeplinitoare, doar a luat-o mai ușor. Mai ales că pe fonul vechilor aliați de la Platforma care refuză târgurile cu Șor și Candu, PAS-ul arată prost”, scrie Sambriş, într-o postare pe Facebook.

O mare problemă pentru lidera PAS, în opinia jurnalistei citate, este PPDA şi Andrei Năstase, care nu doresc colaborarea cu oamenii lui Plahotniuc.

“Este o mică problema aici, pe Năstase, liderul Platformei nu-l mai ia nicio “vraja” politica. Cu nimeni nu va mai fi la fel, mai ales cu Candu care invită opoziția în hora. Acesta conduce acum paradul, invita dreapta la dialog, face disciplina in perspectiva creării unei eventuale “coaliții” care ar da jos guvernul lui Dodon. Dar iarăși aceeași problema, Platforma are condiții. Și fără ea aritmetic nu se poate de făcut nimic. Aceasta este realitatea, in aceasta ecuație fără Andrei Nastase nu se poate de făcut nimic”, notează sursa citată.

Sambriş mai scrie că grupul PRO Moldova are nevoie de voturile PAS şi PPDA doar pentru a debarca Guvernul Chicu.

“Candu spune sincer, lor nu le trebuie un Năstase premier sau pe altcineva, ei știu cum trebuie sa împartă funcțiile și sa găsească un premier “apolitic”. Lor le-ar trebui Platfotma doar pentru a demite guvernul Ghicu ca mai departe ei se descurca și singuri”, conchide jurnalista.

In this article