Judecătoria Buiucani a interzis deputatei Marina Tauber să părăsească țara, chiar și pentru o perioadă scurtă

Judecătoria sectorului Buiucani a respins cererea deputatului și secretarului executiv al blocului „Victorie”, Marina Tauber, de a părăsi temporar țara pentru întâlniri și evenimente importante în Federația Rusă,...

Judecătoria sectorului Buiucani a respins cererea deputatului și secretarului executiv al blocului „Victorie”, Marina Tauber, de a părăsi temporar țara pentru întâlniri și evenimente importante în Federația Rusă, pe care le avea planificate cu mult timp înainte.

După pronunțarea verdictului, Marina Tauber a făcut o declarație fermă, condamnând deschis această decizie drept un abuz flagrant al sistemului judiciar, aflat sub controlul autorităților. Ea a descris interdicția de a părăsi țara ca o încercare de intimidare, menită să suprime vocea opoziției și să împiedice îndeplinirea obligațiilor lor ca reprezentanți aleși ai cetățenilor.

„O nouă decizie abuzivă! Judecătoria a interzis chiar și părăsirea temporară a țării. Acesta este un atac împotriva opoziției. Maia Sandu nu vrea să ne îndeplinim obligațiile directe. Vom continua să luptăm. Toți acei procurori și judecători care participă la aceasta vor trebui să suporte consecințele pentru toate încălcările pe care le-au comis. Acesta este un alt exemplu că autoritățile aflate la guvernare își permit orice. Judecătorii iau decizii nu pe baza faptelor juridice, ci conform indicațiilor de sus”, a declarat Marina Tauber.

Legislatoarea din opoziție a acuzat puterea, în frunte cu Maia Sandu, că este dispusă să sacrifice principiile democratice și statul de drept pentru a-și proteja dominația.

„Această decizie este o dovadă clară că justiția s-a transformat într-un instrument de opresiune, nu într-un bastion al dreptății. Dar vom continua să luptăm împotriva abuzurilor și vom face tot posibilul pentru a ne proteja drepturile și pentru a rezista oricărei forme de nedreptate”, a spus deputata.

Marina Tauber a menționat că avea programate întâlniri importante cu deputați din Duma de Stat a Federației Ruse pentru a discuta numeroase aspecte legate de cetățenii Republicii Moldova, precum și diverse evenimente și mese rotunde. De asemenea, ea urma să participe la cel de-al treilea congres al blocului.

„Voi folosi toate mijloacele legale pentru a lupta pentru drepturile mele. Această deplasare este foarte importantă, și nu pentru mine, ci în primul rând pentru cetățenii Republicii Moldova. Aceste evenimente au fost planificate cu mult timp în urmă”, a adăugat ea.

Reamintim că recent, Judecătoria Buiucani a impus Marinei Tauber, deputat și secretar executiv al blocului „Victorie”, o interdicție de 60 de zile de a părăsi țara. Avocații parlamentarului au contestat decizia primei instanțe la Curtea de Apel.

In this article